VISIÓ HISTÒRICA SOBRE l'ORIGEN DE LA VIDA

  • 687

    CREACIONISME

    CREACIONISME
    El creacionisme és una creença religiosa que ens diu que l'univers i la vida sorgeix mitjançant un ésser diví. Apareix al segle VII i dura fins al segle XVII-XVIII
  • GENERACIÓ ESPONTÀNIA

    GENERACIÓ ESPONTÀNIA
    És una hipòtesi obsoleta de l'origen de la vida que sostenia que certes formes de vida sorgien de manera espontània a partir de matèria orgànica o inorgànica. Mai es va obtenir per mètode científic, però es va arribar a aquesta conclusió per evidència visual. Descrita per Aristòtil i admesa per pensadors dels segles XVII i XVIII.
    -Aristótil: de la pluja emergien les granotes i de la carn en putrefacció les mosques i els cucs
    -Helmont : per aconseguir ratolins calia envolicar blat.
  • EXPERIMENT DE REDI

    EXPERIMENT DE REDI
    Experiment que va demostrar que les larves que apareixen a la carn podrida no s'originen per elles mateixes, sinó que procedeixen dels ous que les mosques han post previament sobre la car. Aquest experiment va descartar la generació espontània. Francesco Redi va realitzar el seu experiment al segle XVII
  • HIPÒTESI DE LA PANSPÈRMIA

    HIPÒTESI DE LA PANSPÈRMIA
    És la hipòtesis que ens diu que la vida es va originar a l'espai i va viatjar en forma d'espores d'un sistema planetari a un altre. Els pensaments d'aquesta hipòtesis provenen del pensador Anaxàgores. situada entre el segle XVII i XVIII
  • EXPERIMENT DE PASTEUR

    EXPERIMENT DE PASTEUR
    Pasteur va probar la falsedat de la creença tradicional de la generació espontània utilitzant flascons de coll de cigne. Amb els seus experiments va demostrar que són els microorganismes de l'aire els qui descomponen la matèria orgànica, i en va concloure amb què tot ésser viu prové d'un altre ésser viu. Aquest experiment també descarta la generació espontània. Aquests experiments es van fer
  • OPARIN I HALDANE

    OPARIN I HALDANE
    Els fonaments d'aquesta teoria es troben en les condicions fisicoquímiques que hi havia a la Terra primitiva i en les reaccions que es van donar en elles. Latmósfera primitiva estava composta per H2O, H, CH3 i CH4. Entre aquests components es van generar una sèrie de reaccions químiques a causa de l'energia obtinguda de les descàrregues elèctriques, de les intenses radiacions solars i de les erupcions volcàniques. Així es van sintetitzar les primeres molècules orgàniques simples.
  • EXPERIMENT DE MILLER

    EXPERIMENT DE MILLER
    Va dissenyar un tub que contenia la majoria dels gasos, similars als de l'atmosfera primitiva de la Terra, i una piscina d'aigua que imitava a l'oceà. Els elèctrodes descarreguen un corrent elèctric, simulant un llamp. Després van analitzar els continguts a la piscina líquida. Rebem un compte que diversos símptomes orgànics van ser formats de manera espontània a partir d'aquests materials inorgànics simples. Aquestes molècules es van unir a la piscina d'aigua i van formar coacervats.
  • EXPERIMENT DE JOAN ORÓ

    EXPERIMENT DE JOAN ORÓ
    Joan Oró va fer servir un protocol semblant al de de Miller, però va canviar la composició dels gassos fins acabar sintetitzant molècules que formen els àcids nucleics.
  • HIPÒTESIS DEL ARN PRIMITIU

    HIPÒTESIS DEL ARN PRIMITIU
    1. Es crea ARN
    2. S'autoreplica
    3. Es formen proteines senzilles i es combinen amb l'ARN
    4. Es crea ADN
  • PRIMERES CÈL·LULES

    PRIMERES CÈL·LULES
    -3500Ma: PROCARIOTES HETERÒTROFES ANAEROBIES
    -3100Ma:(mutacions+temps): PROCARIOTA AUTÒTROFA FOTOSINTÈTICA
    -(+oxígen): PROCARIOTES HETERÒTROFES AEROBIES
  • HIPÒTESI DELS VIDRES D'ARGILA

    HIPÒTESI DELS VIDRES D'ARGILA
    Microcristalls de minerals d'argila podrien afavorir la polimerització de molècules senzilles.
  • TEORIA ENDOSIMBIÒTICA

    TEORIA ENDOSIMBIÒTICA
    La teoria endosimbiòtica descriu l'aparició de les cèl·lules eucariotes com a conseqüència de la successiva incorporació simbiogenética de diferents bacteris de vida lliure (procariotes); tres incorporacions en el cas de les cèl·lules animals i de fongs, i quatre en el cas de les cèl·lules vegetals. Va ser proposat per Lynn Margulis en diferents articles i llibres arribant-se a conèixer per l'acrònim anglès SET (Serial Endosymbiosis Theory).
  • TEORIA ENDOMEMBRANES

    TEORIA ENDOMEMBRANES
    El sistema endomembranós és el sistema de membranes internes de les cèl·lules eucariotes que divideix la cèl·lula en compartiments funcionals i estructurals, denominats orgànuls. Els següents orgànuls són exemples de parts de sistema endomembranós en cèl·lules eucariotes:
    -membrana plasmàtica
    -embolcall nuclear
    -reticle endoplasmàtic
    -aparell de Golgi
    -els lisosomes
    -els vacúols
    -les vesícules