15538685721915

1930-1945

  • II República Espanyola

    II República Espanyola
    La Segona República Espanyola fou el règim polític democràtic que va existir a Espanya a meitat del segle XX.
  • Colp d'Estat

    Colp d'Estat
    El dia 19 de Juliol de 1936 el general Francisco Franco, acompanyat de Sanjurjo i Mola, van donar un colp d'estat a Espanya.
    Franco estava exiliat a les Illes Canàries però amb l'ajuda del dictador italià Mussolini va poder arribar a la península. Allí es van establir dos front de batalla, capitanejats des del sud per Franco i pel nord per Mola.
  • Period: to

    Batalla de Madrid

    Els dos bàndols de guerra van atacar Madrid però es van trobar una gran resistència per part de l'exèrcit republicà. Per part del bàndol republicà van obtindre ajuda internacional, per la qual cosa Franco li va costar prendre Madrid. Però el bàndol republicà es va rendir al final de la Guerra Civil, el dia 28 de Març de 1939.
  • Bombardeig de Guernica

    Bombardeig de Guernica
    A principis de Març es va iniciar els atacs per part del bàndol sublevat, per a aconseguir la zona del nord d'Espanya. El 26 d'Abril de 1937 es prodüeix un bombardeig a la localitat basca de Guernica, per part de l'aviació Italiana i la Legió Condor, alemanya. A partir d'eixe atac va començar a caure el "Cinturon de ferro", a Bilbao. Van trobar resistència per part del bàndol republicà però van aconseguir prendre la franja Cantàbrica el 21 d'octubre de 1937
  • Batalla de l'Ebre

    Batalla de l'Ebre
    En el front d'Aragó es va produir unes de les batalles més sagnants de la Guerra Civil, la massacre de la Batalla de l'Ebre. Tot va començar per l'ofensiva republicana cap a Saragossa, i es produïx la Batalla de Belchite, aconseguint la victòria el bàndol sublevat.
    El bàndol Franquista aconseguix prendre l'Ebre, la qual cosa va decidir el final de la Guerra Civil, ja que tenien quasi tota Espanya tomada, i els va permetre avançar cap al Mediterrani.
  • Final Guerra Civil Espanyola

    Final Guerra Civil Espanyola
    Quasi tota Espanya estava en mans del bàndol sublevat, només quedava Barcelona i València. Pel que van començar l'atac per Barcelona, la van aconseguir véncer al final de 1939. València va passar a ser la capital de l'Espanya republicana, però més tard quan va ser atacada va acabar rendint-se l'1 d'Abril de 1939, la qual cosa va comportar el rendiment de Madrid, i així la victòria del bàndol revoltat.
  • Inici del franquismo

    Inici del franquismo
    En acabar la Guerra Civil es va instaurar la dictadura de Francisco Franco, gràcies al lideratge aconseguit per les seues tropes en tota Espanya. La dictadura va perdurar al país fins la mort del dictador, el 1975.
  • Inici de la II Guerra Mundial

    Inici de la II Guerra Mundial
    A conseqüència del tractat de Versalles en la I Guerra Mundial, Alemanya i Itàlia es van considerar una humiliació nacional.
    Alemanya a principis de Setembre de 1939 va començar l'atac a Polònia, per recuperar el seu territori perdut del passadís de Danzig. Aconsegueix conquistar Polònia però es crea una divisió, la part occidental es queda en mans d'Hitler, i la part oriental passa a ser territori de l'URSS.
  • Batalles a 1940

    Batalles a 1940
    En 1940 es van produir varies batalles a Europa, Alemanya va conquerir part de l'Europa occidental, arribant fins a la mitat de França, aconseguint prendre París. També va intentar atacar Gran Bretanya però es va trobar una gran resistència Britànica, la qual cosa va fer que no aconseguira prendre les illes. Hitler va desplaçar tropes cap al nord d'Àfrica, on va crear una divisió especial per al desert anomenada *Afrikakorps.
  • Operació Barba-Rossa

    Operació Barba-Rossa
    Barba-Rossa, així va ser anomenada l'operació que va formar Hitler per a intentar conquerir l'URSS, trencant el pacte que mantenien els dos països. Alemanya va aconseguir prendre algunes ciutats significatives per a l'URSS, però al final Alemanya es va retirar ja que va ser vençuda per l'URSS en la Batalla de Satalingrado al 1942
  • Bombardeig Pearl Harbour

    Bombardeig Pearl Harbour
    Les tropes americanes es trobaven de descans en la base naval de Pearl Harbour, que es troba a l'illa Hawaiana Oahu. Però en la matinada del Diumenge del 7 de Desembre de 1941, a les 7:48 van ser atacats per l'aviació Japonesa. Els japonesos van aconseguir afonar gran part de la flota americana.
    Els japonesos buscaven el control total del Pacífic
  • Desembarc de Normandia

    Desembarc de Normandia
    El Desembarc de Normandia va ser l'operació realitzada pels aliats amb la missió d'alliberar França.
    Esta operació va donar principi el 6 de Juny de 1944, també conegut pel Dia D. 160.000 tropes aliades dels Estats Units, Gran Bretanya i Canadà van desembarcar en 5 platges de l'oest de França. Així és com van aconseguir alliberar França, derrotant les tropes Alemanyes. Alliberant París el 26 d'Agost de 1944.
  • Fi de la Guerra

    Fi de la Guerra
    Gràcies a l'alliberament de França les tropes aliades van aconseguir avançar cap a Alemanya, sent atacada per la part occidental i oriental, i Hitler en veure's superat es va suïcidar al costat de la seua dona en el seu búnquer.
    Els Estats Units volia que el Japó es rendira pel que va llançar dos bombes atòmics sobre les localitats d'Hiroshima i Nagasaki, la qual cosa va provocar que Japó es rendira al setembre de 1945.