ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΥΡΑΥΛΟΥ

  • Feb 10, 1232

    Οι Κινέζοι χρησιμοπουν τον πύραυλο σε μάχη

    Οι Κινέζοι χρησιμοπουν τον πύραυλο σε μάχη
    [Οι Κινέζοι χρησιμοπουν τον πύραυλο σε μάχη](el.wikipedia.org/wiki/Πύραυλος )Ο πύραυλος ήταν γνωστός στους Κινέζους από το 13ο αιώνα μ.Χ., ίσως και νωρίτερα. Τον χρησιμοποίησαν το 1232 μ.Χ. σε μάχη που έδωσαν με το γιο του Τζένγκις Χαν. Οι πύραυλοι εκείνοι χρησιμοποιούσαν σαν καύσιμο την πυρίτιδα.
  • Γέννηση Konstantin Tsiolkovsky

    Γέννηση Konstantin Tsiolkovsky, Στις 17 Σεπτεμβρίου 1857 γεννιέται ο πατέρας της Πυραυλικής .
  • Οι πρώτες θεωρίες για τη χρήση του πυραύλου

    Το 1903 ο Konstantin Tsiolkovski [Οι πρώτες θεωρίες για τη χρήση του πυραύλου ](www.astronomia.gr/wiki/index.php?title...)γεγονός που τον κατέστησε "πατέρα" της διαστημικής.
  • Γένηση Βέρνερ φον Μπράουν

    Γένηση Βέρνερ φον Μπράουν
    [Γέννηση Βέρνερ φον Μπράουν](el.wikipedia.org/.../ΒέρνερφονΜπράουν)Ο Βέρνερ φον Μπράουν (Wernher Magnus Maximilian Freiherr von Braun γεννημένος στο Βιρσίτζ τηςΠολωνίας στις 23 Μαρτίου 1912)ήταν ο δημιουργός του πυραύλου Α4 (Aggregat-4) ο οποίος ήταν μέρος της σειράς πυραύλων που ο φον Μπράουν σχεδίασε και κατασκεύασε για λογαριασμό της ναζιστικής Γερμανίας.
  • Δημοσίευση των προτάσεων του Goddard

    [Δημοσίευση των προτάσεων του Goddard](www.astronomia.gr/wiki/index.php?title...) Ο αμερικανός επιστήμονας Robert H. Goddard παρουσίασε τις δικές του προτάσεις για τη βοήθεια που θα μπορούσε να προσφέρει ο πύραυλος στο μεγάλο άλμα του ανθρώπου προς το διάστημα. Το 1919 το Smithsonian Institution δημοσίευσε την πραγματεία του Goddard με τίτλο "A Method of Reaching Extreme Altitudes".
  • Δημοσίευση της πραγματείας του Oberth

    Κάπου στο 1923, ο αυτοδίδακτος μαθηματικός Hermann [Δημοσίευση της πραγματείας του Oberth ](www.astronomia.gr/wiki/index.php?title...)δημοσιεύει την πραγματεία "Die Rakete zu den Planetenräumen"-(Ο πύραυλος στο εσωπλανητικό διάστημα)- η οποία αναφέροταν επίσης σε επανδρωμένες διαστημικές πτήσεις με τη βοήθεια πυραύλων.
  • Εκτόξευση του 1ου πυραύλου Goddard

    Εκτόξευση του 1ου πυραύλου Goddard
    πύραυλος GoddardΟ Goddardο το 1921 ξεκίνησε τις πρώτες δοκιμές στα υγρά καύσιμα. Εν τέλει, στις 16/3/1926 εκτόξευσε τον πρώτο πύραυλο βασισμένο σε υγρά μέσα προώθησης.
  • Ο πρώτος πύραυλος με καύσιμη ύλη υγρό οξυγόνο

    [Ο πρώτος πύραυλος υγρών καυσίμων](el.wikipedia.org/.../ΒέρνερφονΜπράουν) Ο πρώτος πύραυλος με καύσιμη ύλη υγρό οξυγόνο εκτοξεύτηκε το 1928 στη Μασαχουσέτη
  • Θάνατος Konstantin Tsiolkovsky

    Θάνατος Konstantin TsiolkovskyΣτις 19 Σεπτεμβρίου 1935 πεθαίνει ο πατέρας της Πυραυλικής,
    Konstantin Tsiolkovsky σε ηλικία 78 ετών.
  • Η πρώτη εκτόξευση του V-2

    Η πρώτη εκτόξευση του V-2
    Η πρώτη επιτυχής εκτόξευση του V-2 Ο πρώτος βαλλιστικός πύραυλος ήταν ο A-4 , κοινώς γνωστός ως πύραυλος V-2. Αναπτύχθηκε από τη ναζιστική Γερμανία κατά τη δεκαετία του 1930 και του 1940 υπό τη διεύθυνση του Βέρνερ φον Μπράουν. Η πρώτη επιτυχής εκτόξευση του «V-2 έγινε στις 3 Οκτωβρίου 1942 και μπήκε σε επιχειρησιακή λειτουργία στις 6 Σεπτεμβρίου 1944 εναντίον του Παρισιού.
  • οι πρώτες εκτοξεύσεις πυραύλων εδάφους -εδάφους

    Στο συγκρότημα εκτοξεύσεων πυραύλων πραγματοποιήθηκαν το 1950 [οι πρώτες εκτοξεύσεις πυραύλων εδάφους -εδάφους](el.wikipedia.org/wiki/Συγκρότημα_εκτοξε...) στο ακρωτήριο Κανάβεραλ, και έγιναν δοκιμαστικά με τον γερμανικό πύραυλο Α4 που ήταν λάφυρο πολέμου.
  • Χρησιμοποιείτε ο Jupiter-C

    Χρησιμοποιείτε ο Jupiter-C
    Ο Χρησιμοποιείτε ο Jupiter-C ήταν ένας Αμερικανός που χρησιμοποιούνται για τρεις υπο-τροχιακή επανδρωμένης διαστημικής πτήσης το 1956 ώστε να δοκιμάσουν την επανείσοδο αργότερα nosecones τα οποία επρόκειτο να αναπτυχθεί σε πιο προχωρημένο PGM-19 Δίας κινητών πυραύλων.
  • Period: to

    Η χρήση των πυραύλων Vanguard

    VanguardΟι ρουκέτες Vanguard χρησιμοποιήθηκαν από τον Project Vanguard το 1957 - 1959. Από τις έντεκα ρουκέτες Vanguard που το έργο προσπάθησε να χρησιμοποιήσει, τοποθετήθηκαν τελικά με επιτυχία τρεις δορυφόροι σε τροχιά.
  • Εκτόξευση Sputnik 1 με τον R7

    Εκτόξευση Sputnik 1 με τον R7
    R7Μετά από επίμονες προσπάθειες του Κορόλεφ, η ρωσική κυβέρνηση αποφασίζει να επιτρέψει τη χρήση του πυραύλου για να σταλθεί δορυφόρος στο διάστημα. Ο Σπούτνικ 1, γνωστός ως ο πρώτος τεχνητός δορυφόρος, εκτοξεύεται με τον R-7 τον Οκτώβριο του 1957, ένα μήνα μετά ακολουθεί ο Σπούτνικ 2, με επιβάτη την σκυλίτσα Λάικα.
  • Η αποστολή Απόλλων 11

    Η αποστολή Απόλλων 11
    [Δείτε ένα σχετικό βίντεο](► 5:12► 5:12www.youtube.com/watch?v=AD7wMi_hIuc)Η αποστολή Απόλλων 11 ήταν μέρος του Προγράμματος Απόλλων της NASA, που τελικό του στόχο είχε την προσεδάφιση ανθρώπων στη Σελήνη. Ο στόχος αυτός έγινε πραγματικότητα με τη συγκεκριμένη αποστολή, όταν ο Νηλ Άρμστρονγκ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη στις 21 Ιουλίου 1969.
  • Ο πρώτος άνθρωπος πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι

    Η NASA -και μαζί της ο υπόλοιπος κόσμος- γιορτάζει τα 40 χρόνια από την στιγμή που ο πρώτος άνθρωπος, ο αμερικανός αστροναύτης Νιλ Άρμστρονγκ, στις 21 Ιουλίου 1969,[Ο πρώτος άνθρωπος στο φεγγάρι](christiannaloupa.wordpress.com/.../21/20-ι...)
  • Η αποστολή Απόλλων 13

    Η αποστολή Απόλλων 13
    [Η αποστολή Απόλλων 13 ](el.wikipedia.org/wiki/Απόλλων_13)[Η αποστολή Απόλλων 13 ](el.wikipedia.org/wiki/Απόλλων_13)<a href='' >Η αποστολή Απόλλων 13 </a>ήταν επανδρωμένη πτήση στο διάστημα στο πλαίσιο του Προγράμματος Απόλλων της NASA. Δεν πέτυχε τον τελικό στόχο της προσεδάφισης ανθρώπων στη Σελήνη, αφού το κέντρο ελέγχου αναγκάστηκε λόγω βλάβης του διαστημικού σκάφους να διακόψει την πτήση και να επιστρέψει το πλήρωμα στην γη.
  • Διαστημικά σκάφη Ήλιος 1 και 2.

    Το 1974 εκτοξεύθηκαν τα [διαστημικά σκάφη Ήλιος 1 και 2.](el.wikipedia.org/.../Συγκρότημα_εκτοξεύσ...)
  • Βόγιατζερ 1 και Βόγιατζερ 2

    <a href='el.wikipedia.org/.../Συγκρότημα_εκτοξεύσ...' > Το 1977 πρωτοξεκίνησαν οι Βόγιατζερ 1 και Βόγιατζερ 2 για το ταξίδι τους στα αστέρια
  • Θάνατος Βέρνερ φον Μπράουν

    Θάνατος Βέρνερ φον Μπράουν
    [Θάνατος Βέρνερ φον Μπράουν](el.wikipedia.org/.../ΒέρνερφονΜπράουν) Ο Βέρνερ φον Μπράουν Πέθανε στην Αλεξάντρια της Βιρτζίνια στις 16 Ιουνίου του 1977. Είχε νυμφευθεί το 1947 την Μαρία Λουΐζε φον Κίστορπ (Maria Luise von Quistorp), εξαδέλφη του από την πλευρά της μητέρας του, και είχαν τρία παιδιά.
  • Η NASA χρησιμοποιεί τους Ares I, Ares IΙ

    Δείτε ένα σχετικό βίντεο Η ΝΑΣΑ ετοιμάζει ένα νέο διαστημόπλοιο το CEV που θα χρησιμοποιήσει τους πυραύλους Ares I, Ares IΙ