2020 02 11 teotihuacan la avenida de los muertos y la pirámide del sol

Teotihuacan

By NIUBI
  • 400 BCE

    Preclásico Tardio

    Preclásico Tardio
    Període la cronologia del qual usualment es considera des de 400 a.C. fins al 200 dC, es caracteritza per l'aparició a la Conca de Mèxic dels elements bàsics de les urbs amb poder regional.
  • 100 BCE

    inici de l'assentament de Teotihuacan

    inici de l'assentament de Teotihuacan
    Al voltant de l'any 100 a.C. es van començar a desenvolupar dos assentaments dins del que posteriorment seria la metròpoli teotihuacana. Un d'ells correspon a l'àrea cerimonial de Teotihuacan, sobre la calçada dels Morts.[40] Es calcula que per aquell temps a la regió hi vivien unes cinc mil persones, cosa que posa en relleu un repunt demogràfic notable per a la següent fase de Teotihuacan.
  • Period: 1 CE to 150

    Fase Tzacualli

    La fase Tzacualli de Teotihuacan (1-150 d.C.) és aquella en la qual s'estableixen les bases de la planificació urbanística de la ciutat i es defineixen diversos trets característics de la cultura teotihuacana.[
  • Period: 150 to 250

    fase Miccaotli

    Els anys que van del 150 al 250 corresponen a la fase Miccaotli. Aquesta fase es diu així perquè era la paraula amb la qual els nahues designaven la calçada dels Morts. Durant la fase Miccaotli, Teotihuacan es consolida com la major ciutat del centre de Mèxic.
  • 200

    Clásico Temprano

    Clásico Temprano
    Aquest període es caracteritza per l'apogeu d'algunes de les ciutats més importants de tota l'època prehispànica, com Monte Albán i Teotihuacan. S'hi reflecteix la consolidació d'un extens sistema de relacions econòmiques i polítiques, en què participaven les diferents regions de Mesoamèrica.
  • Period: 200 to 400

    Fase Tlamimilolpa

    Cap a l'any 250 va iniciar-se la fase Tlamimilolpa, que pren el seu nom d'un indret perifèric de Teotihuacan que es coneix amb aquest nom. Durant aquesta fase Teotihuacan s'ha consolidat com un poder regional i la seva influència s'estén constantment per tota Mesoamèrica.
  • Period: 378 to 426

    "Conquesta" de Tikal

    El gener de 378, quan Àtlatl Cauac governava a Teotihuacan, el guerrer teotihuacà Siyah K'ak' conquerí Tikal, traient i reemplaçant al rei maia, amb suport del Perú i Naachtún, cosa que va ser registrada a l'Estela 31 de Tikal i altres monuments de la regió maia.
  • Period: 426 to 450

    "Conquesta" de Copán i Quiriguá

    El 426 K'inich Yax K'uk' Mo' pren el poder com a rei de Copán, a l'Hondures, com ho descriu l'Altar Q de Copán. Poc després Yax K'uk 'Mo' instal·la a Tok Casper com a rei de Quiriguá, a uns 50 km a nord de Copán.
  • Period: 450 to 650

    Fase Xolalpan

    El període de major apogeu de la ciutat. La seva influència a tota Mesomèrica és més intensa. La naturalesa de les relacions de Teotihuacan amb altres ciutats mesoamericanes és objecte de discussió.
  • 600

    Clásico Tardio

    Clásico Tardio
    Es caracteritza per l'expansió territorial, la complexitat social i l'augment de la densitat de població
  • 900

    Posclásico Temprano

    Aquesta etapa es distingeix per aspectes com ara la caiguda definitiva de les ciutats del Clàssic, l'hegemonia tolteca i els moviments migratoris. Tot i que la guerra era una pràctica generalitzada des d'èpoques anteriors, al Posclàssic Primerenc va aconseguir noves dimensions i de fet es va conformar un nou grup social: els guerrers.
  • 1200

    Posclásico Tardio

    Posclásico Tardio
    Teotihuacán: Preclàssic Tardío és una expansió modular que afegeix noves opcions per enriquir i expandir l'experiència de joc. Aquests mòduls són: Sacerdots i Sacerdotises, Nivell de Desenvolupament, Estacions de Progrés, Arquitectura i Desenvolupament.