Origen de la vida

  • 300 BCE

    teoria de la generació espontània

    teoria de la generació espontània
    teoria postulada per Aristotil al segle IV abans de crist. Aquesta teoria deia: totes les coses s’originen no només de l’aparellament dels animals, sinó també de la descomposició de la terra. La matèria procedeix de dues formes: de vegades es desenvolupa a partir de les llavors; però d’altres, com per generació espontània mitjançant forces naturals, s’origina a partir de la terra en descomposició o de certes parts del cos.
    Aquesta hipòtesi mai no es va demostrar amb el mètode cientific.
  • Francesco Redi

    Francesco Redi
    Redi va refutar la teoria de la generació espontània amb el següent experiment: va col·locar tres trossos iguals de carn en tres gerros iguals, el 1r el va deixar obert, el 2n el va tapar amb un suro, i el 3r el va deixar cobert amb un tros de tela.
  • Resolució experiment Redi

    Resolució experiment Redi
    On va veure que la seva hipòtesi era certa i de que del primer gerro sense tap si hi van aparèixer cucs i mosques, del segon que estava tapat amb un suro hi va veure que no hi havia cap tipus de vida però si que la carn estava en putrefacció i el tercer gerro que estava amb un tros de tela es podia veure que a la tela les mosques havien depositat els seus ous i així es com van sorgir els cucs.
  • Louis Pasteur

    Louis Pasteur
    Pasteur va postular la hipòtesi de que hi havien microorganismes vius a l'aire que no podien ser vists per l'ull humà.
  • Experiment Pasteur

    Experiment Pasteur
    Va preparar uns quants matrassos de vidre i hi els va col-locar uns dels liquids següents en cada un: aigua amb llevat de cervesa, aigua amb lle - vat de cervesa i sucre, orina isuc de remolatxa. Després vă allargar el coll dels matrassos i els va donar diverses curvatures. Els va escalfar durant uns quants minuts fins a l'ebullició, quan va començar a sortir vapor a través de l'extrem obert del coll que havia allargat.
  • Experiment Pasteur 3

    Gràcies a aquest experiment va veure que la seva hipotesis era certa, i que el microorganisme que estaven per l'aire no podien entrar al matràs i llavors va demostrar que hi havia microorganismes a l'aire i que “La vida només prové de la vida"
  • Experiment Pasteur 2

    Va deixar que els matrassos es refredessin i, cosa notable que faria quedar parats els defensors de la generació espontània, els liquids dels matrassos van romandre inalterats. Si després d'un o de més mesos es trenca el coll del matràs, sense tocar-lo per a res més, al cap de 24, 36 o 48 hores, les floridures, els infusoris i els bacteris començaran a aparèixer tal com ho farien en un matras obert o com si al matràs s'hi hagués inoculat pols d'aire.
  • Charles Darwin

    Charles Darwin
    Darwin assegurava que l’origen de la vida calia buscar-lo en la química:
    La vida podria haver sorgit en una bassa temperada
    amb tota mena de sals d’amoni i de fòsfor,
    de llum, calor, electricitat…
  • Hipòtesis d'Oparin i haldane

    Hipòtesis d'Oparin i haldane
    A la Terra primitiva van existir determinades condicions de temperatura, aixi com radiacions del Sol que van afectar les substàncies que existien llavors als mars primitius. Aquestes substàncies es van combinar de tal manera que van donar origen als éssers vius.
  • Oparin

    Oparin
    Proposa una protoatmosfera rica en H, H2O, CH4, NH3 Per les décàrregues elétriques de tempestes o de raigs ultraviolats solars els gasos reaccionen entre sí i es formen les biomolècules. Aminoàcids -> proteïnes. Oceà -> brou primitiu -> primeres formes de vida.
  • Haldane

    Haldane
    Proposa un origen de la vida a partir d'una atmosfera similar, però amb CO2, ja que es un dels gasos emesos a les erupcions volcaniques.
    L'oceà primitiu de la Terra s'hauria convertit en un brou diluït calent.
    Posteriorment s'haurien format les primeres estructures, encara no cellulars, amb capacitat d'autoreplicar-se.
  • Teoria de la sintesi abiòtica (Oparin i Haldane)

    Fou la primera hipòtesi sobre l'origen de la vida. Explica que procés natural de sorgiment de la vida va ser a partir de la no existência, és a dir, en base a matèria inert, simples compostos organics.
  • Experiment Miller i Urey

    Experiment Miller i Urey
    Els experiments de Miller i Urey implicaven que, si l'atmosfera inicial era reductora, el brou primitiu hauria disposat dels monòmers de les proteïnes i dels àcids nucleics, és a dir, de les molècules bàsiques de vida.
  • Urey

    Urey
    Urey va fer nombroses investigacions: el 1932 va descobrir l'isòtop pesat de l'hidrogen (el deuteri) i seguidament va desenvolupar un procediment destinat a l'obtenció d'aigua pesada, treball pel qual va obtenir dos anys més tard el premi Nobel de Química.
  • Atmosfera Reductora

    Reductora: s'haurien pogut sintetitzar a la Terra els aminoàcids i els nucleòtids imprescindibles per a la vida. Oxidant: s'hauria d'haver produït fora de la terra (meteorits, cometes).
  • Miller

    Miller
    Miller sent encara un estudiant va demostrar a través d'aquest experiment que els aminoàcids, podien néixer de les reaccions quimiques entre els components bàsics de l'atmosfera.
  • Panspermia

    La panspermia es la hipòtesi proposada per Fred Hoyle que diu que la vida existeix en tot l’univers i que està distribuida en pols espacial, meteorits, asteroides… i per naus espacials que reparteixen contaminació no intencionada per microorganismes.
  • Teoria de la Panspèrmia

    Teoria de la Panspèrmia
    La hipòtesi de la panspermia proposa, per exemple, que les formes de vida microscòpiques que poden sobreviure als efectes de l'espai (com els extremòfils) poden quedar atrapades a les deixalles expulsades a l'espai després de col·lisions entre planetes i petits cossos del Sistema Solar que albergen vida.10 Alguns organismes poden viatjar inactius durant un període prolongat de temps abans de col·lisionar aleatòriament amb altres planetes o barrejar-se amb discs protoplanetaris.
  • Integrants del grup

    Àlex Jiménez, Marc Fernàndez i Jaime Burgos.