Línia del temps de la UE

By nmendes
  • Tractat de roma

    Tractat de roma
    El 1957 mitjançant la signatura del Tractat de Roma, els sis membres van crear la CEE (Comunitat Econòmica Europea) amb l'objectiu de crear una comunitat econòmica basada en la lliure circulació de mercaderies, serveis i treballadors. En aquesta mateixa data també neix la Comunitat Europea de l'Energia Atòmica (EURATOM).
    El 1973 Dinamarca, Irlanda, i el Regne Unit s'uneixen a la CEE. Amb les incorporacions de Grècia, el 1981 i Espanya i Portugal, el 1986, la Comunitat Europea s'amplia cap al sud
  • Acta única Europea

    Acta única Europea
    L'Acta Única Europea (AUE) va ampliar els objectius comunitaris en establir com a meta la realització d'un mercat únic.
  • Tractat de Maastricht

    Tractat de Maastricht
    Amb el Tractat de Maastricht neix la Unió Europea (UE) sobre la base d'unes institucions reforçades i dotades de més àmplies responsabilitats en temes de polítiques comunes, seguretat interior, política exterior i de seguretat comuna.
    El 1995 la UE s'obre a Europa Central i septentrional amb la incorporació de tres nous membres: Àustria, Finlàndia i Suècia.
  • Tractat de Àmsterdam

    Tractat de Àmsterdam
    Va modificar el de Maastricht ampliant els drets de ciutadania europea i la cooperació en matèria d'ocupació i va crear el càrrec d'alt representant del Consell per a la PESC que esdevindria, amb el Tractat de Lisboa.
  • Tractat de Niza

    Tractat de Niza
    En 2000, es va aprovar el Tractat de Niça, modificant-se per adaptar-ho a la nova ampliació de la Unió amb deu nous candidats (República Txeca, Hongria, Polònia, Eslovàquia, Eslovènia, Lituània, Letònia, Estònia, Xipre i Malta).
  • Tractat de Lisboa

    Tractat de Lisboa
    El 2007, els 27 Estats de la Unió -després de l'adhesió de Romania i Bulgària- van acordar negociar un tractat de reforma. Amb aquesta finalitat es va signar el Tractat de Lisboa a partir del qual van quedar institucionalitzats el Consell Europeu i la figura de vicepresident de la Comissió, així com un Servei Europeu d'Acció Exterior (SEAE) compost per funcionaris de les institucions i membres dels serveis diplomàtics nacionals.