Història d'Espanya

  • Pacte de Fontainebleau

    Pacte de Fontainebleau
    Pacte signat entre Espanya i França el 27 d’octubre de 1807 pel qual era establert el pas de les tropes franceses per Espanya, per poder atacar Portugal. Pacte entre Napoleo i Carles IV.
  • Guerra del Francés

    Guerra del Francés
    Napoló, va voler envaïr Espanya aprofitant el Pacte de Fontainebleau. Tot i això, les tropes Espanyoles van vencer utlitzant la tècnica "guerra de guerrilles". Una tècnica que es basa en anar atacant l'enemic per sorpresa i reduïr el seu nombre de tropes.
  • Les Corts de Càdis

    Les Corts de Càdis
    Els politics espanyols van crear una nova constitució al 1812, una constitució molt liberal on els ciutadants van experimentar un augment dels seus drets.
    Tot i això, no es va poder aplicar perquè Bonaparte i després el Rei ferram VII (fill de Carles IV) no la van acceptar. Ells van aplicar la monarquia absoluta.
  • La Constitució

    La Constitució
    Tal i com he comentat abans, la constitució va ser molt liberal, els ciutadants van "rebre" un augment de drets i llibertats.
  • Ferran VII

    Ferran VII
    Va gobernar durant 19 i el seu pare va ser Carles IV. El poble es va pensar que amb la seva arribada a la monarquia s'aplicaria la nova constitució, però en comptes d'això, va introduir la monarquia absoluta i va anul·lar la Llei Sàlica, que consistia en que una dona no podia governar, ja que ell no tenia fills i tenia una filla. Més endavant Isabel II, la seva filla, va poder governar.
  • Pragmàtica Sanció

    Pragmàtica Sanció
    Va ser quan Ferran VII va anul·lar la Llei Sàlica, ja que volia que la seva filla, Isabel II, pogues governar en un futur.
  • Isabel II

    Isabel II
    Va començar a governar el 1833 fins el 1868. Va guanyar les guerres de Carlines i va canviar la moonarquia. Isabel II era partidaria del liberalisme, el poder es comparteix entre la Reina i Les Corts. Va introduir el liberalisme i Espanya va començar a tenir més drets i llibertats. Una constitució, eleccions. Tenia suport de la burgesia progressista.
  • Guerres Carlines

    Guerres Carlines
    Van ser probocades per un grup en la societat que no volia Isabel II com a reina, o dit d'una altra manera, no vilen una dona com a màxima dirigent d'una monarquia. En comptes d'ella volien que governés el germà de Ferran VII, Carles. Tot i les tres guerres Guerres Carlines (la última va acabar al 1876) van acabar guanyant els Isabelins i ella va seguir com a reina.
  • Desamortització

    Desamortització
    Les terres de l'església es van donar a l'Estat, és a dir, a la monarquia. Aquestes terres es posarien en subasta i començarien a ser comprades pels burgesos, una classe social comerciant amb més poder ecònomic que els camperols.
  • La Primera República

    La Primera República
    11 de febrer del 1873, es proclamava la primera republica Espanyola, aquesta va durar 9 mesos en els quals es va intentar fer un estat descentralitzat. Hi va haver una desunió dels republiccans. Això portarà finalment un cop d'estat per part d'un general de l'època dit Pavia que acaba malauradament amb la república.
  • Alfons XII

    Alfons XII
    Alfons XII va estar 10 anys liderant l'Estat espanyol. Va ser un rei que va imposar nous fonamentw en l'estat d'aquella èpocq i sobretot, la consitució que va proclamar en el seu règim, la del 1876. Va ser un rei bipartidista i caciquista. Era un rei que formava part de la dinastia borbònica, la que tenim avui en dia.
  • Cànovas

    Cànovas
    Cánovas era un dels dos membres de l'estat bipartidista d'Alfons XII ell era el líder del partit conservador.
    El partit de Cánovas, no volia cap reforma, volia unes llibertats i drets pel poble limitats. El rei, que tenia el mateix pensament, tenia amplis poders que li proporcionava Cánovas i el seu partit.
  • Sagasta

    Sagasta
    El 1868 va tornar a Espanya, on ell va ser el dirigent d'un dels dos partits que governaven en aquell moment, ell liderava el partit literalista. Sagasta carcava fer canvis, reformes, ampliar els drets de religió, expressió, d'associació i reduir el poder polític del rei. Tot i les seves intencions, el rei controlava molt el govern i no es van realitzar gaires canvis per part del seu partitl. Cal destacar que el seu partit tenia un alt percentatge de vots i tot i això, el rei tenia tot el poder.
  • Bipartidisme i caciquisme

    Bipartidisme i caciquisme
    Caciquisme: Manipulació electoral de persones influents sobre una democracia parlamentaria.
    Bipartidisme: Organització de partits politics basat en l’existència de dues organitzacions polítiques.
    Al nostre país la corrupció d'eleccions va arribar dominar la política durant el regnat d'Alfons XII.
    En el costat liberal, hi havia Sagasta i a l'altre costat, el conservador, hi havia Cánovas. Un estat bipartidista.
  • La Guerra de la Independència de Cuba

    La Guerra de la Independència de Cuba
    Cuba era la principal proudctora i exportadora de sucre a Espanya.
    15 de febrer de 1898, una explosió a l'Havana en què es va enfonsar un vaixell nord americà.
    Aquesta va ser l'excusa, perquè Cuba i els EUA acussesin a Espanya d'aquest fet i declaressin una guerra.
    Així va ser com el nostre país va perdre les últimes colònies amaricanes i va entrar en una profunda crisi econòmica, social i política, on les seves conseqüències han marcat la seva història.