• Primera Conferència de Nacions Unides sobre el Medi Humà i el Primer Informe Meadows del Club de Roma sobre "Els límits al creixements"

  • L'informe Brundtland

    És un informe socioeconòmic sobre una gran quantitat de nacions encarrgats per l'ONU i per la qual es va formar la Comissió mundial del medi-ambient i desenvolupament
  • Cimera de la Terra de Rio de Janeiro

    La conferència de Rio de Janeiro va destacar com els diferents factors socials, econòmics i ambientals són independents i evolucionan junts.
  • Conferència de Berlín sobre el canvi climàtic

    En aquesta conferència es fa evident que la majoria de països industrialitzats no han adoptat les mesures adequades per assolir els objectius de la Convenció.
  • Conferència de Ginebra sobre el canvi climàtic

    En aquesta conferència la majoria de països inclosos en l'annex I van presentar els seus primers inventaris de gasos d'efecte hivernacle.
  • Conferència de Kiroto sobre el canvi climàtic

    L'objectiu de la conferència era establir un protocol vinclulant de reducció de les emisions.
  • Conferència de Buenos Aires sobre el canvi climàtic

    La conferència va finalitzar amb l'aprobació d'un pla de dos anys per reduir els riscos del canvi climàtic.
  • Conferència de Bonn sobre el canvi climàtic

    En aquesta conferència es seguiex negociant els aspectes de l'agenda de Buenos Aires, i l'Unió Europea anuncia el seu objectiu polític de ratificar el protocol de Kioto en l'any 2002.
  • Conferència de La Haya sobre el canvi climàtic

    S'intensifiquen les negociacions per arribar a un acord sobre els principals temes de l'agenda de Buenos Aires establerts en la COP4.
  • Conferència de Bonn sobre el canvi climàtic

    Es reprèn la COP6 i s'aconsegueix un acord polític sobre els aspectes claus de la negociació internacional: països en desenvolupament i aspectes financers, mecanismes, embornals i règim de cumpliment.
  • Conferència de Marrakesh sobre el canvi climàtic

    Els principals acord d'aquesta conferència són mecanismes de flexibilitat, sancions als països que no cumpleixin els acords i embornals de CO2
  • Conferència de Nueva Delhi sobre el canvi climàtic

    Aquesta conferència es pot considerar una reunió de transició, tot i que es van produir avenços significatius en aspectes técnics del MDL (mecanismes de desenvolupament net), i la seva junta directiva, en embornals o en àmbits de metodologies.
  • Conferència de Milán sobre el canvi climàtic

    En aquesta COP es mostra una manca de consens internacional per l'entrada en vigor del Protocol de Kyoto i la decepció que Rússia no es decideixi a ratificar-lo. D'altra banda, s'avança en aspectes tècnics, com ara el desenvolupament de modalitats i procediments per a la inclusió del repoblament i reforestació als MDL (mecanismes de desenvolupament net).
  • Conferència de Buenos Aires sobre el canvi climàtic

    Entre les mesures d'adaptació destaquen les avaluacions científiques més grans i el suport als plans nacionals d'adaptació en països en desenvolupament, i entre les d'atenuació cal ressaltar el progrés realitzat en projectes “nets” en països en desenvolupament o la realització d'un seminari informal el 2005 per facilitar lintercanvi dinformació.
  • Conferència de Montreal sobre el canvi climàtic

    La COP va permetre avançar en els acords internacionals de molts dels aspectes més importants de la lluita contra el canvi climàtic.
    Les parts del Protocol de Kyoto van adoptar les decisions dels anomenats “Acords de Marrakesh”, que era un requisit necessari un cop el Protocol de Kyoto ja havia entrat en vigor, ja que aclareixen les regles per a la seva implementació.
  • Conferència de Nairobi sobre el canvi climàtic

    S'adopten una sèrie de decisions i iniciatives noves per donar suport a països en procés de desenvolupament, que són els més vulnerables al canvi climàtic. Aquestes decisions i iniciatives tenen per objecte ajudar aquests països a adaptar-se al canvi climàtic, reduint-ne els impactes adversos, i fomentar la realització de més projectes de tecnologia neta a Àfrica i altres regions pobres.
  • Conferència de Bali sobre el canvi climàtic

    El principal acord assolit en aquesta sessió va ser l'adopció del Full de Ruta de Bali, que va establir el camí cap a la COP 15, que se celebrarà a Copenhaguen el desembre de 2009, amb una proposta d'objectius específics de reducció per als països desenvolupats i compromisos de reducció per als països en desenvolupament. Abans de la Conferència de Copenhaguen, s'havien previst celebrar vuit reunions, la més important va ser Poznan (Polònia) el desembre de 2008 (COP 14).
  • Conferència de Poznan sobre el canvi climàtic

    El tema de la COP14 és "Acció en favor dels aiguamolls per a les persones i la natura", destacant la importància dels ecosistemes d'aiguamolls com a solucions basades en la natura per a la salut humana i planetària, ja que els serveis aportats pels ecosistemes d'aiguamolls estan valorats en 47 bilions de dòlars a l'any.
  • Conferència de Copenhague sobre el canvi climàtic

    L'Acord de Copenhaguen que finalment es va assolir és el primer document que compta amb el suport de tots els països que són grans emissors. Per primer cop, els països que no han signat el Protocol de Kyoto reconeixen el canvi climàtic com un problema universal. Els països industrialitzats accepten que s'han de fixar objectius de reducció i els emergents que s'han de dissenyar accions per atenuar el ritme de creixement d'emissions. S'accepta el llindar dels 2 ºC com a objectiu a mitjà termini.
  • Conferència de Cancún sobre el canvi climàtic

    Des de la COP 15celebrada a Copenhaguen, s'han celebrat diverses reunions dels grups de treball a Bonn i Tianjin (Xina). Aquestes reunions han girat al voltant de la necessitat de donar continuïtat al Protocol de Kyoto i de la possibilitat d'un nou acord global vinculant.
  • Conferència de Durbán sobre el canvi climàtic

    La 17a conferència de l'ONU sobre canvi climàtic va ser inaugurada avui a Durban, Sud-àfrica, amb crides a fer front a l'escalfament global com una qüestió de supervivència per a l'espècie humana.
  • Conferència de Doha sobre el canvi climàtic

    Entre els reptes a assolir en aquesta cimera destaquen per una banda, la decisió que caldrà prendre respecte al segon període de compromís del Protocol de Kyoto, i per altra banda la necessitat de progressar de manera decidida en el desenvolupament dels instruments i acords polítics que han de donar lloc a un acord global sobre el canvi climàtic amb efectes a partir del 2015.
  • Conferència de Varsovia sobre el canvi climàtic

    S'avancenen les negociacions sobre el clima que ha de permetre arribar a un gran acord global el 2015 a França.
  • Conferència de Lima sobre el canvi climàtic

    La Conferència també té previst abordar quins han de ser els mecanismes i les polítiques nacionals per adaptar-se als impactes del canvi climàtic i determinar el suport financer i tecnològic perquè els països en vies de desenvolupament esdevinguin menys vulnerables.
  • Conferència de País sobre el canvi climàtic

    La conferència de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic va concloure amb l'adopció d'un acord històric per combatre el canvi climàtic i impulsar mesures i inversions per a un futur baix en emissions de carboni, resilient i sostenible.
    L´Acord de París té com a objectiu mantenir l'augment de la temperatura d´aquest segle per sota dels 2ºC i reforçar la capacitat per afrontar els impactes del canvi climàtic.
  • Conferència de Marrakesh sobre el canvi climàtic

    Fa un any, 195 països van arribar a un acord històric a París per combatre el canvi climàtic i impulsar mesures i inversions per a un futur baix en emissions de carboni, resilient i sostenible. La COP22 de Marràqueix serà, doncs, l'impuls definitiu per aconseguir aquests objectius ambiciosos i importants, i caldrà posar en marxa els fluxos financers apropiats per fer possible una acció conjunta per part dels països en desenvolupament, i més vulnerables.
  • Conferència de Bonn sobre el canvi climàtic

    La conferència arriba dos anys després de l'Acord històric de París sobre canvi climàtic i es presenta amb una intenció clara de sumar ciutats, estats, regions, territoris, empreses i societat civil al suport dels plans nacionals d'acció climàtica ia favor de no incrementar a més de 1.5ºC la temperatura global planetària.
  • Conferència de Katowice sobre el canvi climàtic

    La COP24 es va celebrar a la ciutat polonesa de Katowice del 2 al 14 de desembre de 2018. Aquesta Cimera ha resultat clau per dissenyar els instruments que permetin abordar de manera efectiva i eficient el compliment dels objectius climàtics.
  • Conferència de Madrid sobre el canvi climàtic

    A la COP25 es va acordar també ampliar l'àmbit d'actuació i finançament del Fons Verd d'Ajuda al Desenvolupament perquè, per primera vegada, es destinin recursos a pal·liar les pèrdues i els danys patits als països més vulnerables a causa del canvi climàtic.
  • Conferència de Glasgow sobre el canvi climàtic

    La COP26 va instar els països desenvolupats a duplicar, com a mínim, la seva provisió col·lectiva de finançament per a l'adaptació respecte als nivells del 2019 per al 2025, a fi d'aconseguir aquest equilibri entre l'adaptació i la mitigació.
  • Conferència de Sharm el-Sheihk sobre el canvi climàtic

    La Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, més coneguda com a COP27, es va celebrar a Sharm el-Sheikh (Egipte) entre el 6 i el 18 de novembre sota el lema “Junts per a la implementació” i amb la vista posada a renovar i estendre els acords aconseguits a l'històric Acord de París.
  • Conferència de Dubai sobre el canvi climàtic

    El primer balanç mundial de l'Acord de París no deixa cap dubte: encara estem molt lluny de limitar l'augment de la temperatura a 1,5ºC de nivells preindustrials. Un context destaca que els països en vies de desenvolupament són especialment vulnerables als efectes adversos del canvi climàtic i calen opcions de mitigació viables, eficaces i de baix cost en tots els sectors.