Hebertgrimper1f9c2

Escoles Gimnàstiques

  • Escola Alemana

    Escola Alemana
    Fundada per Guts Muths i Friederich Ludwing. La escola alemana de Muths es basava en la construcció d'exercicis amb fins educatius i curatius. Per altre banda Friederich va introduir un caràcter més sociopolític i militar en els seus mètodes, amb la pràctica exigent i violenta amb l'enfoc cap als més forts (molt discriminatiu). Finalment l'escola alemana influeix sobre l'espanyola entre el 1940 i 1970 amb l'objectiu de formar individus forts.
  • Escola francesa

    Escola francesa
    El màxim exponent de les escoles gimnàstiques franceses i al capdavant d’aquestes idees, va ser George Hebert, el qual va incidir en un model totalment contrari al mètode analític i artificial. Es basa en els moviments que proporcionen fortalesa al organisme, els quals es realitzen a la naturalesa. Hebert passa d’uns mètodes molt més analítics i pautats (suecs) a uns moviments més naturals.
  • Escola Sueca

    Escola Sueca
    La gimnàstica sueca va ser creada per Pier Henrich. El seu mètode és totalment contrari al francès, busca la salut corporal a través de l’exercici físic. Relaciona aquesta premissa amb exercicis totalment analítics en un nucli articula concret. Les “sessions” solien ser molt pautades i amb to autoritari.
  • Escola anglesa

    Escola anglesa
    El seu precursor fou Thomas Arnold, qui juntament amb el seu equip descubreixen la importancia de la pedagogía en l'esport, el fair play, la normativa, l'entrenament, la competició i l'organització. El seu objectiu va ser inculcar els valors de l'esport, Thomas considerava que el benestar de l'esportista depenia més del seu intel·lecte que del seu físic.