• Period: to

    Anton van Dyck

    Sir Anton van Dyck fou un pintor, dibuixant i aiguafortista flamenc d'estil barroc. La seva obra s'emmarca dins l'estil barroc però es caracteritza per unes figures més estilitzades i elegants, més serenes, un ús de colors més càlids i el joc de contrastos.
  • Júpiter i Antíope

    Júpiter i Antíope
    El jove van Dyck amb prou feines tenia 20 anys quan va emprendre aquest quadre mitològic en el qual representa l'escena on Zeus descobreix Antíope dormint i es prepara per seduir-la. El déu va acompanyat d'una àguila, que és el seu atribut habitual. El pintor es va inspirar en una obra d' Hendrik Goltzius anomenada Venus i l'amor espiat per un sàtir produïda l'any 1612, ella mateixa influenciada per un gravat d' Annibale Carracci
    (https://fr.wikipedia.org/wiki/Jupiter_et_Antiope_(van_Dyck))
  • Retrat d'Isabella Brant

    Retrat d'Isabella Brant
    Retrat d'Isabella Brant és un dels primers retrats del pintor holandès Anton van Dyck . Està realitzat en oli sobre tela , i va ser pintat l'any 1621. Mesura 153 cm d'alt i 120 cm d'amplada. S'exhibeix actualment a la Galeria Nacional d'Art de Washington DC.
    (https://es.wikipedia.org/wiki/Retrato_de_Isabella_Brant)
  • Autoretrat

    Autoretrat
    En aquest autoretrat, conservat al Museu de l'Hermitage , van Dyck es presenta tranquil i una vegada més segur de si mateix. Porta una túnica de seda negra, i destaca les mans, el blanc i la mirada, mirant l'observador directament als ulls. Diversos elements permeten situar l'execució d'aquest quadre durant l'època romana de l'artista, quan tenia uns vint-i-quatre anys: la presència d'una columna trencada
    (https://fr.wikipedia.org/wiki/Autoportrait_(van_Dyck,_Saint-P%C3%A9tersbourg))
  • Retrat de la família Lomellini

    Retrat de la família Lomellini
    De 1621 a 1627, van Dyck va passar sis anys a Itàlia , sobretot a la ciutat de Gènova , on va pintar retrats luxosos de la noblesa local. El quadre que va crear de la família Lomellini va ser un dels seus més ambiciosos de l'època. Giacomo Lomellini, que va ser dux de Gènova del 1625 al 1627, no apareix al quadre perquè, aleshores, estava prohibit fer retrats del dux en el càrrec per evitar qualsevol promoció personal 1.
    (https://fr.wikipedia.org/wiki/Portrait_de_la_famille_Lomellini)
  • Retrat d'Olivia Porter

    Retrat d'Olivia Porter
    El retrat d'Olivia Porter és una pintura a l'oli sobre tela d' Anthony van Dyck , que mostra a Olivia, Lady Porter, l'esposa de Sir Endymion Porter , filla de John Boteler, primer baró Boteler de Bramfield , i neboda del duc de Buckingham , un zelós. Catòlica romana i dama de companyia d' Enriqueta Maria de França , reina consort de Carles I d'Anglaterra .
    (https://en.wikipedia.org/wiki/Portrait_of_Olivia_Porter)
  • Autoretrat amb un gira-sol

    Autoretrat amb un gira-sol
    Autoretrat amb un gira-sol és un autoretrat d' Anthony van Dyck , un artista barroc flamenc d' Anvers , aleshores als Països Baixos espanyols . La pintura a tela és generalment entre 1632 i 1633. Les seves exitoses aventures als Països Baixos espanyols i Itàlia van impulsar van Dyck a una carrera com a pintor de la cort. [1] Van Dyck servia com a "paynter principal per a les seves Majestats" a la cort de Carles I d'Anglaterra.
    (https://en.wikipedia.org/wiki/Self-Portrait_with_a_Sunflower)
  • Retrat triple de Carles I

    Retrat triple de Carles I
    El cuadro fue un encargo del principal mecenas y protector de Anton van Dyck, el rey Carlos I de Inglaterra, a quien ya le había realizado varios retratos. Pero en este caso no se trataba de ensalzar la figura del monarca o plasmar su poder sobre un lienzo, en esta ocasión el trabajo iba a ser enviado a Roma para que el afamado escultor italiano Bernini pudiera realizar un busto en mármol del monarca inglés.
    (https://fr.wikipedia.org/wiki/Portrait_%C3%A9questre_de_Charles_Ier#Histoire)
  • Carles I a la caça

    Carles I a la caça
    Charles I at the Hunt, also known under its French title Le Roi à la chasse, is an oil-on-canvas portrait of Charles I of England by Anthony van Dyck, dated to c. 1635, and now in the Louvre Museum in Paris. It depicts Charles in civilian clothing and standing next to a horse as if resting on a hunt, in a manner described by the Louvre as a "subtle compromise between gentlemanly nonchalance and regal assurance".
    (https://en.wikipedia.org/wiki/Charles_I_at_the_Hunt)
  • Retrat eqüestre de Carles I

    Retrat eqüestre de Carles I
    El retrat eqüestre de Carles I és una pintura del pintor Antoine van Dyck creada al voltant de 1637-1638. Aquest és un retrat eqüestre de Carles I d'Anglaterra que es va convertir en rei de Gran Bretanya i Irlanda el 1625 a la mort del seu pare Jaume I.
    (https://fr.wikipedia.org/wiki/Portrait_%C3%A9questre_de_Charles_Ier)
  • Cupido i Psique

    Cupido i Psique
    Cupido i Psique és una de les últimes creacions del pintor flamenc Antoine van Dyck , cap a 1638-1640. Representa l'escena on Cupido ( Eros ) reviu Psique , inspirat directament en les Metamorfosis d' Apuleyo . Es conserva al palau de Hampton Court situat al districte de Richmond upon Thames del Gran Londres .
    (https://fr.wikipedia.org/wiki/Amour_et_Psych%C3%A9_(van_Dyck))