2ad57be1 f1b1 42c1 ba23 da38d7de9389

La segona revolució industrial i l’imperialisme

  • Doctrina de Monroe

    Doctrina de Monroe
    «Amèrica per als americans»
    Establia que qualsevol intervenció dels europeus a Amèrica seria vista com un acte d'agressió que requeriria la intervenció dels Estats Units d'Amèrica.
  • La guerra de l’opi (Xina)

    La guerra de l’opi (Xina)
    Els xinesos varen obrir el comerç de l'opi i altres de les seves riqueses a l'exterior amb la seva exportació
  • Revolta dels simpais (Índia)

    Revolta dels simpais (Índia)
    La revolta va començar com un motí de cipayos, els soldats indis de l'exèrcit de la Companyia Britànica de les Índies Orientals contra l'exportació dels britànics
  • La revolució de Meiji (Japó)

    La revolució de Meiji (Japó)
    L’emperador Mutsuhito de Japó aboleix el feudalisme i iniciar un procés de modernització econòmica. El seu objectiu era convertit Japó en una potència mundial i va tenir un procés d’industrialització molt ràpid (30 anys)
  • Period: to

    Segona revolució industrial

    La segona revolució industrial surgir a finals del segle XIX Hi va transformar l’economia i la societat de les potències europees principals. Els factors que van afavorir el desenvolupament de la producció, el comerç i el transport va ser el descobriment de noves fonts d’energia innovacions científiques i la nova organització del treball.
  • Period: to

    Imperialisme

    L’imperialisme és el domini d’un país sobre altres per mitjà de la força militar i econòmica o política en conseqüència d’això l’economia la cultura i la política d’un territori canvien. Durant aquesta època hi ha hagut un gran creixement econòmic i demogràfic Europa. Els protagonistes de l’imperialisme van ser les potències europees, Estats Units i Japó.
  • Period: to

    La Gran Depressió

    El 1873 es va produir una gran crisis econòmica que va durar 23 anys. El primer sector afectat va ser l’agricultura. La principal causa d’aquesta crisi és la sobreproducció i les seves conseqüències van ser la caiguda de preus, els camperols europeus arruïnats i les grans migracions de Estats Units, Austràlia i Argentina
  • Telèfon

    Telèfon
    Alexander Graham Bell va pantentar el telèfon el 1876, referit com un aparell que transmetia sons per un cable a través de senyals elèctrics. Durant molt de temps Bell va ser considerat l'inventor del telèfon, juntament amb Elisha Gray
  • Bombeta

    Bombeta
    Thomas Alva Edison va ser el primer a patentar una bombeta incandescent de filament de carboni, amb les seves 40 hores de durada, va ser la primera bombeta comercialment viable.
  • Conferència Internacional de Berlín

    Conferència Internacional de Berlín
    El 1884 fou convocada aquesta conferència per França i Alemanya i organitzada pel Canceller d'Alemanya, Otto von Bismarck, per tal de resoldre els problemes que plantejava l'expansió colonial a l'Àfrica i resoldre'n el repartiment. Es varen posar normes per evitar els conflictes i a Leopold se li atorga un títol particular donant-li el Congo
  • Bicicleta

    Bicicleta
    John Kemp Starley el 1885 va patentar la primera bicicleta amb pedals patentada. A partir d'aquesta, ha evolucionat la indústria de la bici al segle XX. Starley es va basar en els models europeus construïts al llarg de tot el segle XIX.
  • La Torre Eiffel

    La Torre Eiffel
    La Torre Eiffel és un monument situat a París, la capital de França, que avui fa 324 metres d'alçada, inclosa l'antena de televisió a la seva part superior. Va ser dissenyat per Gustave Eiffel per a l'Exposició Universal celebrada a la ciutat l'any 1889, celebrant el centenari de la Revolució Francesa.
  • Incident de Fashoda

    Incident de Fashoda
    L'incident de Fachoda va constituir el moment més crític en les disputes territorials a l'Àfrica entre França i Gran Bretanya. En aquesta localitat els francesos i els britànics van xocar en la seva pretensió de construir una línia de ferrocarril que connectés algunes de les colònies africanes. Finalment, França acaba retirant-se per la inferioritat militar.
  • Revolta a Xina

    Revolta a Xina
    Els bòxers, una organització secreta que lluitava contra la influència dels estrangers a la Xina, va assaltar l'ambaixada alemanya a Pequín i va assesinar al seu ambaixador.
  • Crisis marroquines

    Crisis marroquines
    Alemanya amenaça el Marroc Francès, encara que signar la pau i és una causa de la primera Guerra mundial
  • Ràdio

    Ràdio
    El 1906, Alexander Lee de Forest va modificar el díode inventat el 1904 per John Fleming i així va aparèixer l'invent que ara coneixem com la ràdio