Portada

La Història dels Tatuatges

  • 3300 BCE

    Ötzi, l'home de gel

    Ötzi, l'home de gel
    En 1991 uns alpinistes van trobar en un glacial (entre la frontera d'Àustria i Itàlia) un caçador neolític congelat des de feia aproximadament 5300 anys. El cos d'aquest home posseïa 61 tatuatges, per la qual cosa, tatuar-se és un costum mil·lenari.
    Nombroses investigacions dedueixen que en aquesta època els tatuatges tenien finalitats màgiques o curatives, perquè Ötzi sofria artritis en els llocs on estava tatuat.
  • Period: 3300 BCE to

    El Tatuatge en l'Antiguitat

  • 2070 BCE

    Amunet, sacerdotessa egípcia

    Amunet, sacerdotessa egípcia
    Amunet era una sacerdotessa de la deessa d'Hathor, el seu cos tenia diversos punts i línies tatuades. Amunet va pertànyer a la XI dinastia egípcia, la qual va ser una de les primeres a practicar l'art del tatuatge.
    En Egipte, la pràctica del tatuatge estava relacionada la maduresa i valentia. Cal destacar que els egipcis van ser els encarregats en difondre-la arreu del món.
  • 1000 BCE

    Orient

    Orient
    Aproximadament 1000 a.C. el tatuatge es popularitzà en Índia, Japó i la Xina. No obstant això, cada país els atorgava a funcions diferents, per exemple al Japó era utilitzat per a marcar la pell dels criminals. També se sap que la consciència japonesa sobre els tatuatges canvià i que aquests passaren a utilitzar-se com a elements decoratius segons ens explica un llibre xinés encontrat l'any 297 a.C.
  • 1000 BCE

    Polinèsia

    Polinèsia
    El poblament de la Polinèsia es va iniciar al voltant de l'any 1000 a.C., els seus antics pobladors van ser els primers realitzar-se tatuatges amb motius i significats. Els seus gravats eren molt artístics i es caracteritzaven per figures geomètriques.
    Com a curiositat destacar que la paraula tatuatge té origen polinesi ("ta" significa colpejar i "tau-tau" xoc entre ossos).
  • 40 BCE

    Nova Zelanda

    Nova Zelanda
    El poble maorí categoritzava els tatuatges amb l'estil Moko Maorí, el qual es caracteritzava per ser un gravat tribal que identificava a l'individu i al seu estatus social (quan més complex era el dibuix, major era la posició social).
    Els maorís pensaven que els tatuatges eren protectors, si alguna persona que no tenia tatuatges moria, una fetillera es menjaria els seus ulls i deixaria sega la seua ànima en el camí de la immortalitat.
    Per a tatuar-se utilitzaven ossos i escames de tortugues.
  • 300

    Polinèsia Francesa, Illes Marqueses

    Polinèsia Francesa, Illes Marqueses
    A les Illes Marqueses els tatuatges eren concebuts de manera distinta entre homes i dones. Aquests primers els utilitzaven amb una finalitat màgica i religiosa i es tatuaven tot el cos. En canvi, les dones es realitzaven gravats als dits de les mans, orelles i vulva amb missatge sexual.
  • 321

    Constantí I i la prohibició

     Constantí I i la prohibició
    Tant a Roma com a Grècia els tatuatges eren utilitzats per a marcar als criminals i que tota la societat sabera dels seus fets. No obstant això, l'ús dels tatuatges va anar reduint-se fins que Constantino I els va prohibir, ja que deia que eren diabòlics.
  • 789

    Vikings

    Vikings
    Segons cròniques encontrades, els vikings es tatuaven símbols religiosos per a sentir-se més prop dels seus Déus i tindre sort en les guerres i vida diària.
  • 1129

    Templers

    Templers
    En l'època de les croades i dels cavallers templers els tatuatges adquiriren gran popularitat. Aquests guerrers es tatuaven creus a les mans i als braços amb la finalitat de tindre una sepultura cristiana si morien en la batalla.
  • 1500

    La Noblesa

    La Noblesa
    En aquest període de temps les classes altres també es realitzaven dibuixos a la pell per a indicar la seua posició social i diferenciar-se de la resta de ciutadans.
  • Gran popularitat dels tatuatges

    Gran popularitat dels tatuatges
    L'explorador Thomas Cook viatjà a la Polinèsia i va descobrir que les tribus locals es gravaven figures geomètriques a la pell. Açò fascinà a Cook, qui aprengué la tècnica dels tatuatges polinesis per poder implantar-la a Europa, on els tatuatges havien estat oblidats les últimes dècades.
    Remarcar que els mariners van ser els primers a tatuar-se i posteriorment aquest costum s'expandí per la població.
  • Period: to

    El Tatuatge Modern

  • Guerra Civil nord-americana

    Guerra Civil nord-americana
    Als Estats Units ja existia el tatuatge a pesar que durant la Guerra Civil es va fer més popular. També durant aquesta guerra, aparegué Martin Hildebrandt, tatuador dels dos bàndols enfrontats. Aquest va obrir un estudi l'any 1870.
  • La máquina tatuadora

    La máquina tatuadora
    La màquina tatuadora fou patentada per Samuel O'Reilly a pesar que ja hi havia una màquina dissenyada per Thomas Alva Edison. Va permetre que la societat fera un aproximament als tatuatges.
  • L'orgull

    L'orgull
    Durant la Segona Guerra Mundial, els soldats americans, per altra banda, solien tatuar-se dins d'un cor o algun símbol patriòtic el nom de la persona que estimaven. D'aquesta forma s'inspiraven i els recordaven i no es rendien durant la batalla.
  • La humiliació

    La humiliació
    El tatuatge va ser utilitzat pels nazis per a marcar als jueus amb xifres, com si foren objectes, per així poder identificar-los i humiliar-los. Aprofitaven aquestes marques perquè la cultura jueva prohibia les marques al cos.
  • Period: to

    El Tatuatge en el Present

  • Ressorgiment

    Ressorgiment
    Els tatuatges van ressorgir en els anys 60 i 70, perquè els hippies els categoritzarem com art sobre la pell. Per a realitzar els tatuatges els hippies utilitzaven gran quantitat de colors, la qual cosa els va fer més atractius i populars en la societat.
  • Actualitat

    Actualitat
    En l'actualitat el tatuatge s'ha convertit en una tendència mundial, és a dir, en una moda. Les persones es tatuen com a senya de la seua identitat personal, com a estètica, etc. És tanta la popularitat que ha adquirit aquest art, que fins i tot s'ha convertit en una professió molt coneguda.