evolució de l'home

By dgordo
  • 150

    homo sapiens fa 150000

    homo sapiens fa 150000
    Té duess subespècies: Homo sapiens sapiens i Homo sapiens idaltu (extingit). La Parla es va desenvolupar copmpletament gràcies a l'augment d'una àrea cerebral.
  • Period: 150 to

    evolució de l'home

  • 200

    homo rhodesiensis 200000-125000

    homo rhodesiensis 200000-125000
    * capacitat cranial elevada (1.280 cm³) * en vista posterior, el contorn del crani és pentagonal i les parets laterals força verticals * bosses parietals sortints * absència de carena sagital parietal * meat auditiu extern més baix que la cavitat glenoïdal * alçada de les escates temporals i occipital * occipital basculat cap al darrera, menys angulós que en Homo erectus
  • Jan 1, 1000

    homo ergaster

    homo ergaster
    Les diferències entre Homo ergaster i H. erectus serien:
    H. ergaster apareix a l'Àfrica, des d'on es va estendre fins a l'Orient Mitjà, mentre que l'"H. erectus" es troba a l'est d'Àsia (sempre limitat a la franja tropical). L'Ergaster és la primera espècie del gènere Homo que es troba fora del continent africà.
    Anatòmicament, H. ergaster presenta una cúpula cranial més alta i una estructura facial i corporal més fina que H. erectus.
    H. ergaster se sol associar amb dates anteriors.
  • homo antecessor

    homo antecessor
    Com a característiques interessants, l' H. antecessor presenta dos arcs supraciliars (com és el cas dels Homo erectus xinesos i els Neanderthals), així com molars de tres arrels, un tret present en l'Homo ergaster. La seva capacitat cranial sobrepassa els 1.000 cm3.
  • australopithecus garhi

    australopithecus garhi
    El volum del cervell és de 450 cc similar a altres australopitecs, també, com ells, els queixals són molt grans .
    La morfologia del maxilar representa una evolució relativament molt ràpida cap a formes més similars al gènere Homo.
    S'ha establert la hipòtesi sobre el fet que sigui el primer homínid conegut que tallava la pedra pel fet d'haver aparegut al costat dels fòssils d'Australopithecus gahri, ossos d'hervíbors amb senyals d'haver estat descarnats i fracturats intencionadament però podria t
  • australopithecus anamensis

    australopithecus anamensis
    El 1993 Meave Leakey i Alan Walker van trobar una part de la mandíbula d'aquest homínid semblant a un ximpanzè però amb dentició més pròxima a la humana.
    Probablement aquesta espècie passava gran part del seu temps dalt dels arbres.
  • Australopithecus ramidus

    Australopithecus ramidus
    Les restes inclouen part d'una mandíbula, fragments de crani i diversos ossos dels braços. L'esmalt dels queixals és molt prim, cosa que sembla indicar que els seus aliments eren similars als dels ximpanzés actuals (fruites, fulles i vegetals tous) i que vivien en una selva humida.
  • toumai

    toumai
    La caja craneana de Toumai es muy similar a la del mono, pero su cara es corta y los dientes, en especial los colmillos, son de tamaño pequeño y son muy parecidos a los de un ser humano moderno, el arco supraorbital es también muy prominente y el orificio occipital hacia adelante es una caracteristica de los bipedos. De esta manera Toumai se convierte en el antepasado más antiguo del hombre del que se tenga conocimiento, segun se puede deducir de los fósiles encontrados en la cuna ancestral de