Evolució de l'home

  • 150

    Homo Sapiens

    Homo Sapiens
    És l'home actual i l'única espècie que mai s'ha extingit. Té una capacitat cranial de 1350 cm3. Té el crani rodó i rostre apalanat, i el front més alta que el neandertal i altres homínids primitius.
  • Period: 150 to

    EVOLUCIÓ DE L'HOME

  • 200

    Homo Rodhersiensis

    Homo Rodhersiensis
    Van aparèixer fa 400.000 anys. Es coneix com a homo sapien
    s sapiens arcaic.
  • Homo Habilis

    Homo Habilis
    L'Homo habilis és una espècie extinta d'homínid que visqué a l'Àfrica de l'Est i del Sud, ara fa entre 1,9 i 1,6 milions d'anys. El nom habilis, "hàbil", li ve pel fet que s'han trobat eines de pedra a la vora de les restes fòssils. El primer fòssil fou descobert per Louis Seymour Bazett Leakey al 1960
  • Homo Ergaster

    Homo Ergaster
    Homo ergaster és una espècie d'homínid extinta que visqué fa entre 1,7 i 1,5 milions d'anys (les dates varien segons els autors, mètodes de datació, etc). Per algunes autoritats és considerat com a variant d'Homo erectus. L' H. erectus com a espècie diferenciada d' H. ergaster hauria viscut fa entre 1,7 milions d'anys i 300.000 anys.
  • Homo Antecessor

    Homo Antecessor
    és un homínid fòssil descobert a la Gran Dolina d'Atapuerca, província de Burgos, l'any 1995. La troballa va consistir en una trentena i escaig d'espècimens d'una antiguitat d'uns 800.000 anys.
    Al març de 2008 es van donar a conèixer noves restes d' Homo antecessor, concretament part d'una mandíbula d'un individu d'uns 20 anys i 32 eines de sílex de tipus olduvaià datats en 1,2 milions d'anys d'antiguitat, cosa que endarrereix considerablement la presència d'homínids a Europa.
  • Australopithecus Garhi

    Australopithecus Garhi
    Australopithecus garhi és una espècie d'homínid extinta del gènere australopitec.
    Garhi significa sorpresa en l'idioma àfar.
    Les restes foren trobades a la regió del riu Awash Etiòpia per un equip de paleontòlegs dirigits per Tim White que va publicar els resultats de la recerca el 1999.
    Les restes fòssils tenen una antiguitat aproximada de 2'5 milions d'anys.
    Actualment no es creu que sigui un veritable antecessor humà tot i estar més evolucionat que Australopithecus afarensis sinó part d'u
  • Australopithecus Anamensis

    Australopithecus Anamensis
    Australopithecus anamensis és una espècie extinta del gènere dels australopitecs.
    Les primeres restes d'aquesta espècie foren trobades l'any 1965 per un equip de la Universitat de Harvard al llac Turkana de Kenya que foren datades en 4 milions d'any d'antiguitat. El 1993 Meave Leakey i Alan Walker van trobar una part de la mandíbula d'aquest homínid semblant a un ximpanzè però amb dentició més pròxima a la humana.
    Probablement aquesta espècie passava gran part del seu temps dalt dels arbres.
  • Ardipithecus Ramidus

    Ardipithecus Ramidus
    Ardipithecus ramidus (anomenat primer pel seu descobridor com Australopithecus ramidus) és una de les dues espècies fins ara identificades del gènere Ardipithecus.
    Les seves restes fòssils, trobades al jaciment d'Aramis a la vall del riu Awash al país dels Afar a Etiòpia, han estat datades en 4,4 milions d'anys.
    Les restes inclouen part d'una mandíbula, fragments de crani i diversos ossos dels braços. L'esmalt dels queixals és molt prim, cosa que sembla indicar que els seus aliments eren simil