TELECOMUNICACIONS

  • Period: 1000 to

    Les primeres formes de comunicació

    Les civilitzacions antigues com ara les assentades a la Xina, Egipte i Grècia van usar tambors i senyals de fum per intercanviar informació entre punts llunyans. No obstant això, aquests mètodes eren limitats pel clima i la necessitat d'una línia de vista ininterrompuda entre els punts receptors. Aquestes limitacions també van disminuir l'efectivitat de l'semàfor o telègraf òptic, el precursor modern de el telègraf elèctric.
  • Period: to

    Telègraf óptic

    Claude Chappe (1763 - 1805) va iniciar l'era de les telecomunicacions amb l'operació reeixida de la seva telègraf òptic, comunicant París i Lille (203 km) el 15 d'agost de 1794. El dispositiu consistia en una sèrie d'estacions localitzades en els cims de les muntanyes, cada estació tenia braços mòbils d'una mida considerable per ser vistos a través de telescopis. Aquest semàfor també era susceptible a l'estat de el temps i altres factors que dificultaven la visibilitat.
  • Period: to

    Telégraf elèctric

    l telègraf elèctric funcionava transmetent senyals elèctrics a través d'un cable estès entre estacions. En la competència global per la millor tecnologia, el telègraf de Morse va provar la seva superioritat i va ser usat més àmpliament. Es deu també a Morse la creació de el codi que porta el seu nom, el qual assignava un conjunt de punts i guions a cada lletra de l'alfabet anglès per a la simple transmissió de missatges complexos a través de les línies de l'telègraf.
  • Period: to

    Telèfon

    Mentre duia a terme un experiment mèdic en 1849, Antonio Meucci (1808 - 1889) va col·locar elèctrodes a la boca d'un pacient i els va connectar per mitjà d'una màquina generadora d'electricitat, la qual es trobava en una altra habitació. Meucci també es va connectar a la màquina per assegurar que el corrent que estava fent servir no era perillosa per al pacient. Quan l'inventor va encendre la màquina va poder sentir la veu del seu pacient.
  • Period: to

    Transmissió per ràdio

    Heinrich Hertz (1857 - 1894) va establir les bases de la transmissió per ràdio amb els reeixits experiments que va dur a terme de 1887 a 1889, amb els que va provar l'existència de la radiació electromagnètica i la seva similitud amb el comportament de la llum.
  • Period: to

    Ones electromagnètiques

    Després de l'obtenció d'Hertz de les ones electromagnètiques en 1888, diversos científics i inventors van treballar en el seu desenvolupament. L'enginyer italià Marconi va perfeccionar el sistema i el 1901 va aconseguir la primera transmissió entre Europa i Amèrica. La transmissió de la veu humana i de la música es va aconseguir quan es va descobrir com modular l'amplitud de les ones electromagnètiques. Les ones sonores tenen freqüències de l'ordre de centenars de Hz.
  • Period: to

    Primer satèl·lit

    Després de l'obtenció d'Hertz de les ones electromagnètiques en 1888, diversos científics i inventors van treballar en el seu desenvolupament. L'enginyer italià Marconi va perfeccionar el sistema i el 1901 va aconseguir la primera transmissió entre Europa i Amèrica. La Unió Soviètica llança a l'espai el primer satèl·lit artificial, Sputnik 1, el 4 d'octubre de 1957. Estats Units envia quatre mesos després a Explorer 1, començant així la carrera espacial. Cap al final de segle XX..